Pieczywo

Złote-Ziarno

Nowa linia pieczywa Złote-Ziarno – chleb, bułki i drożdżówki z wbudowanym w strukturę ciasta mikronizowanym błonnikiem owsianym stanowiące źródło błonnika i wpisujące się z nowe trendy świadomych odżywiania konsumentów poszukujących żywności prozdrowotnej.

Podajemy na tacy wartość prozdrowotną zamkniętą w tradycyjnych, lubianych produktach znanych ze sklepów za rogiem, dla codziennych zjadaczy chleba przyzwyczajonych do jasnego pieczywa.

Fibercare - logo

We współpracy ze znaną i lubianą piekarnią Złoty Róg i w ramach wymiany doświadczeń z wyników prac badawczych przeprowadzonych przez FIBERCARE zapraszamy do kontaktu w zakresie wdrożenia nowej linii Złote- Ziarno produktów piekarskich z wbudowanym w strukturę miękiszu mikronziowanym błonnikiem owsianym.

Zalety zastosowania błonnika owsianego w pieczywie

Efektywność Wzrost wydajności dzięki zwiększonej ilości wody w cieście Łatwa modyfikacja parametrów receptury Krótszy czas wyrabiania ciasta